Head in the clouds

Koekoe iedereen!
Week negen van mijn Deens avontuur zit er op en nu begint het einde van mijn ervaring pijnlijk dichtbij te komen… Maar dat houdt me niet tegen om steeds weer een mooie blogpost te schrijven en fantastische dingen te beleven. Hier komt het vervolg van een al lang en prachtig verhaal…

Vrijdagavond ging ik dus (zoals jullie al wisten) naar het verzamelingshuis in Gamst om Halloween te vieren. Ik was verkleed als een dode Scout en met al mijn attributen trok ik op pad. In het verzamelingshuis aten we eerst pizza en daarna begonnen we aan een Halloween wandeling die ons naar het bos van Gamst leidde. Voor de ingang van het bos botsten we al op ons eerste obstakel… 2 militairen die ons om hulp vroegen. Even een kleine noot om iets duidelijk te maken: die militairen waren niet echt, wat ik dus WEL dacht omdat ik niets begreep van wat ze zeiden (door hun Zuid-Deens accent). Ik dacht dus dat we het echte leger moesten helpen, domme ik.. Dus, we volgden onze 2 legervrienden op hun weg en vonden onderweg stukjes van een kaart die ons naar de 2 terroristen zouden leiden. Op onze tocht door het donkere bos (want het was echt heeeeel donker tussen al die bomen) zijn we een paar keer van oriëntatie moeten veranderen omdat we niet echt goed wisten waar we waren op de kaart, oepssss! Maar na een leuke en amusante wandeling zijn we uiteindelijk toch terug geraakt en was iedereen moe en voldaan, tijd om naar huis te gaan en in ons bedje te kruipen dus. Oh ja, voor ik het vergeet, vrijdag kreeg ik ook een pakket van mama en papa toegestuurd, snoepjessssssstijd joepieeee! Een pakket tussen de 5-10kg aan snoep (chocolade, chocolade, chocolade) jum jum jum! Dat wordt smullen… Nog eens een hele dikke merci aan mijn mama en papa!


SAM_6785.JPG

Zaterdag moest ik weer vroeg uit de veren omdat ik naar Legoland ging met Marthe, Tille en Lore joepieeee! Ik fietste naar Vejen en nam de bus naar Legoland en na iets meer dan een uur was ik er. Ugh ik haat de bus nemen… Marthe, Tille en Lore waren er al (zij kregen een lift van Lore haar gastouders) en zij waren ondertussen al naar Miniland geweest (waar alles in minilego is gemaakt), we trokken eerst naar de achterkant van het park omdat het daar nog kalm zou zijn in de voormiddag. Na de eerste attracties kregen we al een beetje honger, dus zochten we een rustig plaatsje om ergens te eten, maar op onze weg hadden we gezien dat ze in Legoland ‘frietjes’ verkopen in de vorm van Legoblokjes en omdat wij toch zo nieuwsgierig zijn naar de Deense kwaliteit van een friet, moesten we die toch ook eens proeven? Wij als kritische ervaringsdeskundigen uit België, uitvinders van de friet, concludeerden dan ook dat de Legoblokjes lekker waren, maar ze leken meer op kroketjes dan op frietjes. Geen 10/10 van de smaakpolitie dus. Na onze lunch zetten we onze tocht door Legoland verder, we gingen op de Polar Explorer en ook in de Ice Pilot school, woooow dat was een coole attractie! Je kon zelf kiezen in welke volgorde je welke move in de attractie wou doen, echt megahip! Na ook een leuke namiddag was het voor mij al tijd om dag te zeggen, mijn gastpapa kwam me ophalen aan Legoland zelf. Zaterdagavond deden Marie, Mia en ik niet veel meer want Susanne en Jakob moesten naar een feest gaan en wij waren dus alleen thuis. We keken naar een film en daarna trok ik me terug op mijn kamer.

boo.jpg
boo2.jpg

Zondag genoot ik ervan om eens lekker lang uit te slapen (+ 1u extra, jeej!), ik stond op mijn gemakje op en genoot van een lekkere boterham met Speculoospasta die mama ook had opgestuurd, jum jum jum dat smaakte! Daarna trok ik naar boven om aan mijn huiswerk te beginnen. Duits, Biologie en een beetje Latijn … Voor de rest was zondag niets speciaals. Ik keek naar Vlaamse series (Professor T. is weer superspannend, zoals altijd en met Familie ben ik ook weer mee) en speelde wat gitaar.

Maandag was het weer tijd om naar school te gaan. Ik kwam zoals altijd aan op school en toen ik de klasdeur open stak, zag ik dat er niemand was, hoe bizar, nog maar vijf minuutjes voor de bel zou gaan en ik was daar als eerste? Hier klopte iets niet aan… Ik was op Lectio vergeten kijken en had dus niet gezien dat Lone (mijn leerkracht Spaans) ziek was, ik had dus eigenlijk nog een uurtje langer kunnen slapen, maar ik had het berichtje gemist, dus stond ik daar. Ik heb mijn presentatie van Biologie dan nog maar eens geoefend met Naki en de les erna had ik gewoon les. In de namiddag had ik Biologie en om eerlijk te zijn was ik trots op mezelf, ik heb bijna een half uur voor de klas staan praten in het Deens over Aboriginals. Henrik was blij, de klas heeft geapplaudisseerd en ik was ook tevreden, meer moet je niet hebben eh… Na Biologie had ik nog Engels en daar doen we nu een groepswerk over Donald Trump, joepie… Na school ging ik snel naar huis, want Tegan zou bij mij komen na school om wat te chillen en wat te praten en zo, de meisjes dingen wat meer eh.. Mijn gastpapa maakte ondertussen de gang leeg omdat mijn gastmama zou beginnen schilderen, de gang in een nieuw fris kleurtje. Voor het avondeten ging ze naar huis en ik keek in de avond nog wat tv met mijn gastgezin en ging daarna naar bed.
14924110_1604734133154879_1395023044_o
14923944_1604734113154881_1304185336_o

Dinsdag ging ik naar school en na school had ik hockey. Onze eerste match in het scholentoernooi, spannennnnd! Eerst had ik school, maar ik telde echt de uren af naar de wedstrijd. En na ons laatste uurtje met Esben, vertrokken we meteen naar de sporthal om ons klaar te maken. We speelden 3 matchen en verloren er 2 van de drie, waardoor we dus bijna laatste werden en we niet doorgingen naar de volgende ronde. Jammer, want voor ons enthousiasme zouden we wel door gemogen hebben. Na de matchen kleedde ik me om en fietste ik naar huis. Thuis schreef ik een beetje aan mijn blog en maakte me ook klaar om naar de damesgymnastiek te gaan met mijn gastmama. We aten eerst en daarna vertrokken we naar de sporthal van Andst. Moe maar voldaan kwam ik weer thuis, ging ik in de douche en kroop ik vroeg onder de wol, want ik was zo moe van alles dat ik had gedaan.

2016-11-02-22-41-58
Iebita y Rafaelito

Woensdag ging ik naar school en had ik Idræt, jeuj, mijn rug deed nog zoveel pijn van de krachttraining en vandaag zou ik CrossFit doen.. OMG! Na 2 lange uren was de lichte marteling voorbij en had ik nog 2 lessen voor de boeg, Duits en Biologie. In de les Biologie kreeg ik weer een nieuwe opgave van Henrik, binnen 2 weken moet ik een lesuur vullen met info over de Belgische natuur in het Deens… Joepiee, tak for det Henrik, virkelig sjov! Haha, het zal hard worden, maar we gaan ons best doen om er iets moois van te maken eh, zoals altijd! Na school nam ik met Montana en Tegan de bus naar Kolding Storecenter om daar onze namiddag door te brengen. We kwamen eerst Rafael en een hele Braziliaanse harem tegen, maar Tegan en ik lieten die voor wat het was (lees: te luid en te veel bekijks). Wij gingen op ons gemakje naar alle winkeltjes waar we moesten zijn en sloten onze namiddag af in de Starbucks, omnomnomnomnom! Ik at zoals altijd een stukje taart en ik dronk een soort ice tea, maar met een extract van iets, speciaal maar lekker! Na een leuke namiddag pikte Susanne ons (=Montana en ik) op in het Storecenter en bleef ze bij ons voor het avondeten. We chillden wat op mijn kamer, luisterden wat muziek en daarna was het al tijd om dag te zeggen tegen Montana, maaaar niet getreurd want dan was het tijd voor mijn favoriete programma op de Deense televisie: “Den Store Bagedyst”, het was de halve finale en er werd dus gestreden om een finaleplaatsje. Iben (mijn favoriet) moest naar huis en dat was dus wel een beetje een domper op de feestvreugde. Daarna kroop ik moe maar voldaan in mijn bedje.

14964135_1604195219875437_670034832_o
teeg

Donderdag was het weer de orde van iedere dag. Ik kreeg een lift naar school, had les en in de namiddag gingen we naar een grote zaal (een beetje zoals de turnzaal van Maria-Jozef) om te luisteren naar een voordracht van een Deens meisje dat het slachtoffer was geworden van een hacker. Die had al haar bestanden van op haar laptop openlijk op het net gegooid en tussen die bestanden zaten ook een aantal naaktfoto’s die ze ooit had genomen, die stonden dus ook op het internet. Het was een impressionante presentatie die ze gaf, ze had in de tussentijd ook een echte naakt shoot gedaan om te tonen dat naakt niet ordinair en marginaal hoeft te zijn, maar ook kunstig en mooi. Na school ging ik meteen naar huis want het was kouuuuuud! Olalala, de koudste dag die ik hier al heb gehad. ’s Avonds aten we rijstpap met versnipperde brandnetels tussen, dat was even wennen in het begin, maar dat smaakte nog goed! Daarna deden we niet veel meer en keken we naar de Deense “Komen eten”, dat is dus helemaal hetzelfde als in België .. Enkel gekke mensen doen daaraan mee…

Processed with VSCO
Vrijdag ging ik naar school en stond er heel wat leuks voor de boeg! Tijdens mijn les Engels kregen we bezoek van 14 Franse studenten die op “uitwisseling” waren bij ons op school. Eigenlijk werkt het gewoon zo: Zij komen deze week eens bij ons naar school en in maart gaat de Frans klas van bij ons op school naar hun school in Frankrijk. Lijkt me heel leuk om te doen (hint hint meneer Santens). Na de les Engels volgde er nog een saaie, lange les Deens (waar ik weer eens niets van verstond). Daarna was het eindelijk weer zo ver, FREDAGSCAFE en deze keer in het teken van el dia de los Muertos (dat is typisch Mexicaanse Halloween)!

14753295_993948697380745_7854188243249650855_o.jpg

Meer over ons Fredagscafe en al mijn gekke avonturen volgende week in een nieuwe update soooo, stay tuned! Waw, ik kan niet geloven dat ik al bijna 10 weken in het mooie Denemarken woon, echt ongelooflijk gewoon. Ik had nooit van mijzelf durven denken dat ik het op de een of andere manier zo goed zou doen hier… Ik amuseer me rot en ik heb enkele hele goeie vrienden en dat maakt me heel blij! Ik ga van mijn laatste weken nog met alles wat ik heb genieten en ik maak er iets moois van, ik beloof het jullie!

Veel liefs en dikke Deense zoenen og vi ses!
Iebe -x-

Processed with VSCO with c1 preset
Op een mooie herfstochtend in Gamst…

In dit blogberichtje wil ik graag de link van Ben Howard zetten, want het einde van mijn uitwisseling komt al maar dichter en dichter en dichter bij 😦 Jammer maar helaas, maar ik vond dit een mooi liedje dat daar wel een beetje bij past.

Now walking back, down this mountain,
The strength of a turnin’ tide.
Oh the wind so soft, and my skin,
Yeah the sun so hot upon my side.
Oh lookin’ out at this happiness
I searched for between the sheets,
Oh feelin’ blind, I realize,
All I was searchin’ for, was me.
All I was searchin’ for was me.

2 gedachten over “Head in the clouds

Plaats een reactie